Transparentni LED zasloni so inovativna tehnologija prikazovanja, ki združujejo visoko kakovostne LED diode in prozorne materiale, kar omogoča prikazovanje slik in videov, medtem ko še vedno dovoljuje, da svetloba prehaja skozi njih. Ta tehnologija omogoča, da se zasloni uporabljajo na steklenih površinah brez bistvenega zmanjšanja prozornosti ali vidnosti skozi steklo.

Prednosti transparentnih LED zaslonov

  • Estetika: Transparentni LED zasloni nudijo modern in estetsko prijeten način prikazovanja vsebine, ne da bi pri tem ovirali pogled skozi steklene površine, na katerih so nameščeni.
  • Prozornost: Omogočajo ohranitev prozornosti steklenih fasad ali oken, kar je še posebej pomembno v trgovinah, nakupovalnih centrih, avtomobilskih salonih in drugih komercialnih prostorih.
  • Prilagodljivost: Transparentni LED zasloni se lahko prilagodijo različnim velikostim in oblikam, kar omogoča kreativno integracijo v arhitekturne projekte in oblikovanje prostora.

Kako delujejo?

  • Struktura: Transparentni LED zasloni so sestavljeni iz prozornih LED modulov, ki so običajno nameščeni na steklo ali drug prozoren material. LED diode so razporejene tako, da med njimi ostane prostor, kar omogoča prehajanje svetlobe.
  • LED diode: Vsaka LED dioda na zaslonu deluje neodvisno in lahko prikazuje celotno paleto barv. Prozornost je dosežena s tem, da so diode razporejene z določeno razdaljo med seboj, kar zmanjšuje gostoto pikslov (pixel pitch) v primerjavi s tradicionalnimi LED zasloni, hkrati pa omogoča, da svetloba prehaja skozi.
  • Prikaz slike: Ko so LED diode ugasnjene, zaslon ostane prozoren, kar omogoča, da svetloba prosto prehaja skozi. Ko pa se diode osvetlijo, se na zaslonu pojavi slika ali video. Intenzivnost in barva vsake diode se lahko natančno nadzorujeta, kar omogoča prikaz kompleksnih slik in videoposnetkov z visoko ločljivostjo, kljub nižji gostoti pikslov.

Za vas smo pripravljeni izvesti strokovno montažo in konfiguracijo zaslona, pri tem pa zagotoviti  usposabljanje za upravljanje ter optimalno ravnanje z zaslonom. Naša predana ekipa bo poskrbela za vsak korak postopka, zagotavljajoč, da bo vaš zaslon nameščen, nastavljen in upravljan v skladu z najvišjimi standardi in vašimi specifičnimi zahtevami.

Naši zasloni podpirajo funkcionalnost centralnega upravljanja, kar omogoča uporabnikom, da iz centralizirane lokacije nastavljajo vsebine, sezname predvajanj in urnike za več zaslonov hkrati. To pomeni možnost avtomatizacije celotnega sistema predvajanja vsebin, vključno z nastavitvami za vklop in izklop zaslonov, izbiro vsebin, ki se predvajajo v določenih časovnih obdobjih, dodajanje tekstovnih pasic, reklam, prilagajanje postavitve zaslona in podobno. Za učinkovito upravljanje zaslonov na opisani način je potrebna zgolj povezava z lokalnim internetnim omrežjem, kar zagotavlja preprost in fleksibilen način upravljanja z vsebinami na zaslonih, ne glede na njihovo lokacijo.

Na voljo vam je celovita ponudba za integracijo LED zaslonov v vaše okolje. Sodelujemo z uglednimi proizvajalci, ki zagotavljajo širok nabor nosilcev, stojal in drugih pritrdilnih elementov, ki so potrebni za montažo LED zaslonov ali video zidov. Naša ponudba zajema vse od začetne svetovanja do končne namestitve, zagotavljamo pa tudi podporo pri izbiri najprimernejših rešitev za vaše specifične potrebe.

V dodatno ponudbo vključujemo raznovrstne senzorje, kot so senzorji za nadzor svetilnosti ali zaznavanje gibanja, povezovalne naprave (SIM / Wi-Fi) ter druge komponente, ki so ključne za optimalno prilagajanje specifičnim postavitvam LED zaslona. Naše strokovno svetovanje vam omogoča izbiro najprimernejših dodatkov, kar zagotavlja, da bo vaš LED zaslon deloval z maksimalno učinkovitostjo in usklajenostjo z okoljem.

Za naše LED zaslone je standardni dobavni rok približno 60 dni, kar vključuje čas potreben za proizvodnjo in proces staranja oziroma stabilizacije LED diod.

V kontekstu LED zaslonov se izraz “pitch” nanaša na “pixel pitch” ali “dot pitch”. Pixel pitch je merilo, ki označuje razdaljo med središči sosednjih pik (svetlobnih elementov ali pikslov) na zaslonu. Meri se običajno v milimetrih in predstavlja gostoto pik na zaslonu. Manjši pixel pitch pomeni, da so piksli postavljeni bližje skupaj, kar lahko vodi do boljše ločljivosti in jasnejše slike.

Na primer, če ima LED zaslon pixel pitch 2 mm, to pomeni, da je razdalja med središči sosednjih pik 2 milimetra. Če ima drugi zaslon pixel pitch 5 mm, bodo piksli na tem zaslonu postavljeni bolj narazen kot na prvem, kar lahko vpliva na jasnost slike, še posebej, če gledamo zaslon iz bližine. Zato je pri izbiri LED zaslona pomembno upoštevati tudi pričakovano razdaljo gledanja in želeno ločljivost, da se izbere ustrezna vrednost pixel pitch.

Izpeljani projekti

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.