Uporaba LED zaslonov v zunanjem okolju zahteva posebno zanesljivost, saj so LED zasloni praviloma izpostavljeni težkim pogojem obratovanja. Delovati morajo tako pri visokih kot pri nizkih temperaturah, v dežju in snegu, vetru, vlagi,… Da bi dosegli večjo zanesljivost zunanjih LED zaslonov in ker je praviloma najmanjša razdalja gledanja precej večja kot pri notranjih LED zaslonih, se pri teh zaslonih uporabljajo LED diode z večjim medsebojnim razmakom (pitch), to nam tudi omogoča, da so posamezne diode večje in posledično svetlejše, kar je ključnega pomena za dobro vidljivost zaslona, ko nanj posije sonce.

Značilnosti LED zunanjih zaslonov

POLZUNANJI ZASLONI OZ. IZLOŽBENI ZASLONI

Izložbeni zasloni so namenjeni oglaševanju izdelkov ali sporočil, nameščeni so v izložbah trgovin, restavracij ali drugih poslovnih prostorov. Ti zasloni so namenjeni privabljanju pozornosti potencialnih strank in ustvarjanju privlačnega videza prodajnega prostora. Pogosto vključujejo barvito grafiko z barvno shemo trgovine ali restavracije in druge grafične elemente, ki poudarjajo izdelke ali promocijske ponudbe ter spodbujajo nakupno odločitev. Izložbeni zasloni igrajo ključno vlogo pri oblikovanju trgovinskega okolja in ustvarjanju pozitivne izkušnje za stranke.

Značilnosti izložbenega zaslona

Za vas smo pripravljeni izvesti strokovno montažo in konfiguracijo zaslona, pri tem pa zagotoviti  usposabljanje za upravljanje ter optimalno ravnanje z zaslonom. Naša predana ekipa bo poskrbela za vsak korak postopka, zagotavljajoč, da bo vaš zaslon nameščen, nastavljen in upravljan v skladu z najvišjimi standardi in vašimi specifičnimi zahtevami.

Razmak pikslov (mm)
Resolucija (pik/m²)
Tip LED zaslona
Velikost modula (mm)
Svetilnost (niti)
2.5
160,000
SMD1415
W 160 x H 160
5,500
3
111,111
SMD1921
W 192 x H 192
5,500
4
62,500
SMD1921
W 256 x H 128
5,500~6,500
5
40,000
SMD2727
W 320 x H 160
5,500
6
27,777
SMD2727
W 192 x H 192
5,500~7,500
8
15,625
SMD3535
W 256 x H 128
5,500~9,500
10
10,000
SMD3535
W 320 x H 160
6,000
16
3,906
SMD3535
W 256 x H 256
6,500

V primeru, da je stranka zainteresirana, vam nudimo možnost prilagojene izdelave konstrukcije ali nosilcev, ki so natančno prilagojeni specifikacijam vašega zaslona. Po potrebi lahko izvedemo tudi statični izračun in pridobimo certifikat, ki potrjuje primernost objekta za montažo. S tem zagotavljamo celovito strokovno podporo, da se vaš zaslon namesti na optimalen in varen način.

 

Centralno upravljanje zunanjih LED zaslonov se nanaša na možnost nadzora in upravljanja več zunanjih LED zaslonov iz enega centralnega mesta. To omogoča operaterjem, administratorjem ali tehničnemu osebju, da učinkovito spremljajo in upravljajo vse aspekte delovanja LED zaslonov, ne glede na njihovo geografsko razporeditev. Centralno upravljanje je ključno za zagotavljanje uspešnega delovanja in vzdrževanja zunanjih LED zaslonov na različnih lokacijah. Nekatere ključne funkcije centralnega upravljanja vključujejo: nadzor nad vsebino, uravnavanje svetilnosti, diagnostika in prenos nastavitev, razporejanje vsebin, nadzor nad komponentami in varno dostopanje.
V dodatno ponudbo vključujemo raznovrstne senzorje, kot so senzorji za nadzor svetilnosti ali zaznavanje gibanja, povezovalne naprave (SIM / Wi-Fi) ter druge komponente, ki so ključne za optimalno prilagajanje specifičnim postavitvam LED zaslona. Naše strokovno svetovanje vam omogoča izbiro najprimernejših dodatkov, kar zagotavlja, da bo vaš LED zaslon deloval z maksimalno učinkovitostjo in usklajenostjo z okoljem.

Za naše LED zaslone je standardni dobavni rok približno 60 dni, kar vključuje čas potreben za proizvodnjo in proces staranja oziroma stabilizacije LED diod.

Novastar je priznan proizvajalec kontrolnih enot (kontrolerjev) za LED zaslone. Kontrolne enote so ključni deli sistema za upravljanje in prikazovanje vsebine na LED zaslonih. Spodaj je nekaj ključnih značilnosti in informacij o kontrolnih enotah Novastar:

  1. Napredna obdelava slike: Kontrolne enote Novastar odlikuje napredna tehnologija obdelave slike, ki omogoča visoko kakovost prikazovanja vsebine na LED zaslonu. To vključuje optimizacijo barv, kontrasta in ostalih parametrov slike.

  2. Visoka ločljivost in hitrost osveževanja: Novastar kontrolne enote podpirajo visoko ločljivost in visoko hitrost osveževanja, kar je ključno za prikazovanje jasnih in živih slik, še posebej pri dinamičnih vsebinah, kot so video posnetki ali animacije.

  3. Združljivost z različnimi tipi zaslonov: Novastar kontrolne enote so običajno združljive z različnimi vrstami LED zaslonov, vključno z notranjimi in zunanjimi zasloni različnih tehnologij.

  4. Enostavna nastavitev in konfiguracija: Uporabnikom omogočajo enostavno nastavitev in konfiguracijo zaslona, kar pripomore k hitri in učinkoviti postavitvi sistema.

  5. Zanesljivost in stabilnost: Novastar je znan po svojih kontrolnih enotah, ki zagotavljajo zanesljivost delovanja in stabilnost sistema tudi v zahtevnih okoljskih pogojih.

  6. Napredne povezovalne možnosti: Kontrolne enote Novastar pogosto podpirajo različne povezovalne možnosti, vključno s standardnimi vhodi kot so HDMI, DVI, in različnimi vrstami vmesnikov za povezavo z zunanjimi napravami.

  7. Sistemska prilagodljivost: Novastar kontrolne enote so pogosto prilagodljive in skalabilne, kar omogoča njihovo uporabo v različnih scenarijih, od manjših prireditev do velikih prireditev na stadionih.

Pred nakupom kontrolne enote Novastar je priporočljivo preveriti specifične tehnične značilnosti in združljivost z izbranimi LED zasloni, da se zagotovi optimalno delovanje celotnega sistema.

V kontekstu LED zaslonov se izraz “pitch” nanaša na “pixel pitch” ali “dot pitch”. Pixel pitch je merilo, ki označuje razdaljo med središči sosednjih pik (svetlobnih elementov ali pikslov) na zaslonu. Meri se običajno v milimetrih in predstavlja gostoto pik na zaslonu. Manjši pixel pitch pomeni, da so piksli postavljeni bližje skupaj, kar lahko vodi do boljše ločljivosti in jasnejše slike.

Na primer, če ima LED zaslon pixel pitch 2 mm, to pomeni, da je razdalja med središči sosednjih pik 2 milimetra. Če ima drugi zaslon pixel pitch 5 mm, bodo piksli na tem zaslonu postavljeni bolj narazen kot na prvem, kar lahko vpliva na jasnost slike, še posebej, če gledamo zaslon iz bližine. Zato je pri izbiri LED zaslona pomembno upoštevati tudi pričakovano razdaljo gledanja in želeno ločljivost, da se izbere ustrezna vrednost pixel pitch.

Izpeljani projekti

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.